No products in the cart.

man in black leather jacket holding yellow fish

Scris de Eric Matechak

Pescuitul la crap poate fi foarte bun pe tot parcursul anului, dar este important să ne concentrăm pe anumite momente ale zilei când crapul este cea mai activă hrănire. Deși este adevărat că crapul se hrănește adesea în toate orele zilei, fiecare anotimp și condiție are cel mai bun moment pentru a prinde crapul.

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a prinde crap? Crapul se va hrăni în toate orele zilei, dar tind să prefere noaptea și după-amiaza târziu în timpul verii, dimineața devreme și după-amiaza târziu în timpul primăverii și verii și la amiază în timpul iernii.

Puteți prinde crapi în orice oră a zilei, cu excepția nopții în timpul iernii, când apa este pur și simplu insuportabil de rece și crapii sunt înghesuiti încercând să rămână cald.

În acest articol, vom discuta cele mai bune momente ale zilei pentru a prinde crapi și cum să le modelăm în funcție de sezon și comportamentul lor sezonier.

În timp ce ora din zi este importantă și cred că trebuie să cunoașteți informațiile din acest articol, ceea ce voi acoperi despre locație în această piesă este cu atât mai important, deoarece crapul poate fi dificil de localizat uneori. Nu va conta la ce oră din zi pescuiți dacă nu pescuiți acolo unde sunt crapi, nu veți prinde niciunul.

Știu că acest lucru este puțin întâmplător, dar dacă ați dorit vreodată să mergeți într-o excursie de pescuit cu ghid sau închiriat în apă dulce sau sărată, ar trebui să verificați Fishing Booker. Sunt baza de date lider de ghizi de pescuit certificați și profesioniști la cele mai mici prețuri garantate.

Au nenumărate listări pentru destinații de vis precum Florida Keys, Corpus Christi, Great Lakes, San Diego, America Centrală, Montana și multe altele. Faceți clic aici pentru a vizita Fishing Booker și pentru a vă rezerva călătoria vieții la prețuri foarte accesibile . 

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a prinde crapul?

Primăvara: cel mai bun moment al zilei

Cel mai bun moment al zilei pentru a prinde crap în timpul primăverii este la mijlocul după-amiezii, foarte devreme în primăvară, apoi dimineața devreme și după-amiaza târziu, spre mijlocul și sfârșitul primăverii, pe măsură ce apa se încălzește. 

Pescuitul la crap poate fi de fapt cel mai bun moment al anului pentru a viza crapul, deoarece aceștia se vor muta în golfuri de apă puțin adâncă și în lagune înfometate de o iarnă mai slabă. În aceste locații, pescarii de maluri pot avea acces ușor la crap la doar câțiva metri de țărm des.

Crapii mari sunt de obicei primul crap care se aventurează în adâncime după topirea gheții sau la începutul primăverii. Peștii din ce în ce mai mici își vor părăsi ascunzișurile de iarnă în apă adâncă pentru aceste golfuri de apă puțin adâncă, unde încep să se hrănească agresiv și să se împacheteze în funcție de mărime înainte de depunerea icrelor.

Pe măsură ce primăvara se deplasează, crapul se va hrăni mai agresiv și poate fi prins în mod sigur în orice moment al zilei până la sfârșitul primăverii.

Vara: cel mai bun moment al zilei

În timpul verii, cel mai bun moment al zilei pentru a prinde crap este noaptea, dar crapul poate fi prins în orice moment al zilei, deoarece apa caldă va încuraja activitatea de hrănire. Crapii iubesc să se hrănească noaptea, iar vara oferă crapului apă caldă și o abundență de surse de hrană pentru a mânca în timpul orelor întunecate.

Mușcăturile de dimineață devreme și seara târziu chiar înainte de apusul soarelui pot fi și ele super interesante. În timpul orelor de amiază, crapul va fi adesea văzut lângă suprafață rostogolindu-se.

Se pare că le place să se bucure de căldură, așa că momelile de suprafață, cum ar fi boilies plutitoare, pâinea și lăcustele pot fi dinamite.

Fac tot pescuitul la crap pe fund, dar încă mă bucur de mare succes chiar și atunci când peștii sunt la suprafață. Atribuiesc acest lucru faptului că ai o momeală grozavă și că folosești o momeală pentru a atrage atenția unui crap în jos.

Toamna: cel mai bun moment al zilei

De la începutul toamnei până la mijlocul toamnei, pescuitul la crap este cel mai bun dimineața devreme și după-amiaza târziu, dar mai târziu în sezon, pe măsură ce iarna se apropie, pescuitul la crap la amiază este de obicei cel mai bun.  Crapii sunt încă pe modul lor de hrănire de vară, minus fereastra de hrănire pe timp de noapte. Se pare că le plac temperaturile mai reci asociate cu ora de seară și dimineață.

Acesta este adesea momentul în care poate fi găsită o abundență de pradă. La sfârșitul toamnei, crapii vor începe să capete o „minte de iarnă” și își vor începe marșul spre ape adânci. Apele adânci sunt de obicei acolo unde se găsește cea mai caldă apă dintr-un lac și, pe măsură ce temperaturile scad, aici se vor îndrepta crapii.

Când crapii se îndreaptă spre apă adâncă, se hrănesc mult în căldura amiezii. De asemenea, se vor ridica mai sus în coloana de apă în cele mai fierbinți părți ale zilei, înainte de a se retrage înapoi adânc în pregătirea pentru aerul rece al nopții.

Iarna: Cel mai bun moment al zilei

Cel mai bun moment al zilei pe care l-am găsit pentru pescuitul de crap de iarnă este amiaza, când temperaturile apei sunt cele mai calde.  Activitatea de hrănire a crapului nu se oprește iarna, dar încetinește ceva.

În plus, crapul se agăță mai mult când este frig afară și nu se mișcă mult. Aceasta înseamnă că pescuitul de iarnă la crap este 100% despre selectarea locației .

Căutați buzunare unde poate fi găsită apă caldă. Vorbesc despre găurile adânci de la gura râurilor și degetele de rezervor. Un alt loc grozav poate fi golfurile puțin adânci, unde temperatura apei se va încălzi cel mai mult la soarele de iarnă.

Am văzut oameni din jurul meu prinzând crapi de iarnă dimineața devreme și după-amiaza târziu, dar am găsit cel mai bun succes în cele mai calde ore ale zilei, deoarece crapul devine mai activ în apă rece când sunt temperaturi vizibil mai calde.

Pentru o listă completă a tuturor uneltelor pe care le recomand și le folosesc pentru pescuitul la crap, consultați lista mea completă de unelte pentru crap . Cred cu adevărat în fiecare articol de pe această listă și sunt încrezător că articolele te vor ajuta să devii un pescar de crap mai bun.

Sunt crapii mai activi noaptea?

În anumite perioade ale anului, crapul poate deveni cel mai activ noaptea. În lunile fierbinți de vară, crapii se hrănesc adesea foarte mult noaptea.  Acest lucru este un pic înșelător, deoarece crapul se va hrăni aproape toată ziua, inclusiv căldura amiezii în timpul verii, deși mușcătura poate fi cea mai fierbinte noaptea.

Ca exemplu despre ceea ce vorbesc, deseori crapii pot fi văzuți în timpul verii la suprafață, găzduindu-se în soarele după-amiezii devreme, în timp ce mănâncă insecte la suprafață.

Pescuitul la crap devreme după-amiaza și dimineața poate fi foarte bun și în timpul verii. Aș spune că în ceea ce privește pescuitul de noapte, este cel mai bine în timpul primăverii târzii, vara și toamna foarte devreme. Nu pescuiți crap în timpul iernii. Nu vei prinde mare lucru decât o răceală.

Cum poate afecta timpul zilei mișcarea crapului în coloana de apă?

Crapul poate fi oarecum imprevizibil în modul în care se mișcă în sus și în jos în coloana de apă într-o anumită zi.

De exemplu, de multe ori îi puteți găsi hrănindu-se pe fund dimineața când este răcoare și apoi stând la soare la suprafață în timpul după-amiezii devreme.

Desigur, uneori este opus și crapii se hrănesc puternic pe fund în timpul după-amiezii devreme, nu la suprafață. Mai târziu, aproape de apus, acestea vor ieși la suprafață și vor înghiți insecte în apropierea apusului.

Uneori, cel mai bun mod de a-ți da seama este prin simpla observare. Un crap de 10 kilograme care sparge suprafața sau se rostogolește este ușor de observat. Noroiul ridicat de un crap care se hrănește pe fund este mai greu de observat, dar imposibil.

O altă modalitate excelentă de a găsi un crap care se hrănește pe fund este o dâră de bule care conduc într-o direcție specifică în care se deplasează crapul. Trebuie remarcat faptul că, chiar dacă crapii se hrănesc la suprafață, puteți folosi în continuare metode de fund pentru a-i prinde.

Gânduri finale

Pescuitul la crap poate fi bun în orice moment al zilei, cu excepția nopții în timpul iernii – atunci evită pescuitul. Cel mai bun moment al zilei pentru a prinde crapi de vară este fie noaptea, fie după-amiaza devreme, deși mușcăturile de dimineață și seara pot fi bune.

Pentru crap de primăvară și toamnă, rămâneți cu dimineața și seara. Pescuitul de crap de iarnă este de obicei cel mai bun atunci când temperaturile apei sunt la înălțimea zilei, care este de obicei după-amiaza devreme.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ai nevoie de ajutor?