Publicat pe Lasă un comentariu

Concurs castigat cu Pellets Fishii pe Balta Feldioara

Pellets Fishii sunt pellets foarte nutritivi cu un puternic aport de proteine ce depaseste 70% de proteina animala si are ca scop atragerea foarte rapida a pestelui pe vadul nadit. Pellets Fishi sunt momentan in testele finale, Andrei Puya a primit cateva pungi de Pellets Fishii si ia folosit la Concursul “Cupa Lumea Pescarilor” de pe Balta Feldioara.

Strategie aplicata in Concurs de catre Andrei, Concursrul a inceput la 08:30 a pescuit pe 2 vaduri unul in 70 m iar celalat in 40 m exclusiv cu method feeder si Pellets Fishii. Prima trasatura a venit pe vadul scurt cel de 40 m in jurul orei 13:00, iar celelalte trasaturi au venit pe vadul lung din 70 m dupa ora 15:40 vadurile sau activat destul de tarziu din cauza temperaturi apei si a presiuni puse pe pesti.

La finalul concursului Andrei sa clasat pe Locul 1 sector si Locul 2 General pescuind doar cu Pellets Fishii.

Felicitari Andrei si fir intins la urmatoarea competitie

Publicat pe 2 comentarii

CELE MAI BUNE SFATURI DE PESCUIT LA CRAP IARNĂ – PESCUITUL LA CRAP ÎN TIMPUL IERNII

Iarna trebuie să fie luna mea preferată pentru pescuitul la crap, asta ar putea părea o afirmație ciudată pentru mulți, dar îmi place pescuitul meu de iarnă, lacurile și râurile sunt mult mai liniștite cu pescari, de fapt, în majoritatea cazurilor, pentru că tind să pescuiesc la mijlocul săptămânii. mai degrabă decât în ​​weekend, voi avea destul de des lacul pentru mine. Iarna este un moment grozav pentru a fi pe mal și iată sfaturile mele pentru a vă face să prindeți imediat lunile mai reci!

Alegeți locul potrivit

Nu este bine să pescuiți o groapă de pietriș de 100 de acri cu doar 20 de crapi în ea și să vă așteptați să prindeți bine peste iarnă, pur și simplu nu se va întâmpla. Alegeți un loc bine aprovizionat, care are un pic de formă de iarnă, în mod ideal, într-un loc nu prea adânc, deoarece am descoperit că lacurile mai adânci nu pescuiesc foarte bine când se face frig, în timp ce un loc frumos și puțin adânc se va încălzi rapid în soarele de iarnă și încurajează peștii să aibă hrană. Priviți pescuitul din Berners Hall , deoarece toate cele 3 lacuri pescuiesc foarte bine pe tot parcursul anului și există șanse mari de iarnă 30 sau chiar 40!

Orice prost poate fi inconfortabil!

Este adevărat, în zilele noastre chiar nu există nicio scuză pentru a fi frig sau umed pe mal. Dacă sunteți înghețat de frig sau ud, fie vă veți împacheta și veți pleca acasă, fie nu pescuiți eficient și probabil nu veți prinde nimic. Obțineți niște straturi de bază decente, apoi stratificați deasupra. Daca te incalzesti prea mult scoate un strat, nu suficient de cald adauga un strat, simplu! Pentru a fi confortabil, ai nevoie de un cort de bună calitate, cu o a doua piele și un foaie de bază, da, poți să-l îndurezi sub un brolly, dar știu ce prefer. Este timpul să vă scoateți sacii de dormit pentru cei 5 sezoane și husele pentru scaune termice pentru că, deși s-ar putea să aveți o perioadă ușoară, temperaturile peste noapte pot scădea.

O mulțime de mâncare și băuturi calde

S-ar putea să sune un pic ca și cum aș spune ceva evident, dar cantitatea de pescari pe care i-am văzut pe maluri în timpul iernii care supraviețuiesc din sandvișuri și băuturi gazoase cumpărate de la magazin este ireal! Ia-ți un aragaz, un fierbător și câteva tigăi mici și poți să iei cât de mult ceai sau cafea poți să faci și să-ți faci un castron cu supă sau alte alimente fierbinți. Pune totul într-un carăcior și ia-l cu tine de fiecare dată când mergi, chiar și atunci când peștii nu joacă mingea și mușcăturile nu sunt la îndemână, o ceașcă de ceai sau un sandviș cu cârnați poate ridica moralul și te poate menține cald și concentrat. .

Alegerea momeală de iarnă

Odată ce vine noiembrie, pun deoparte boilies-urile de tip robin fishmeal și ia viermi! Da, viermii m-au prins mai mulți crapi de iarnă decât orice altă momeală și nu sunt unul dintre acești pescari care iau 5 galoane cu ei, de obicei, câteva halbe pe noapte sunt destule. Le pescuiesc într-o pungă PVA cu plasă , fie cu dispozitivul de aliniere mag, fie cu o platformă pop-up, în funcție de ceea ce pescuiesc. Da, gândacul mic și dorada pot fi o problemă, dar dacă da, atunci când le pescuiesc au apărut într-o grămadă și peștii mici îi lasă de obicei în pace.

O altă tactică de iarnă care funcționează bine este pescuitul cu un singur cârlig cu un pop-up luminos. O tactică pe care o folosesc în mod obișnuit pentru a arunca un pește care arată, pescuitul cu un singur cârlig poate fi mortal atunci când peștii nu sunt într-adevăr într-o dispoziție de hrănire și dorești să provoci un răspuns cu o momeală cu cârlig de mare atracție și strălucitoare. Bineînțeles, când totul cade la locul lor, vremea este puternică și peștii se hrănesc, atunci poți să le dai ceva de mâncare, dar nu ușurează-te cu gratuitățile!

Păstrați o cutie cu piese de schimb

Ceva pe care îl folosesc tot timpul anului și doar adaug câteva bucăți pe timpul iernii. În spatele mașinii mele se află o cutie de depozitare din plastic, iar înăuntru sunt câteva articole de rezervă care rămân în mașină doar în cazul în care am nevoie de ele. Unele dintre articolele pe care le păstrez acolo includ; gaz de rezervă pentru aragaz, 4 litri de apă îmbuteliată, pliculețe de ceai de rezervă, vechea mea sobă cu gaz, haine de schimb complet, ceva hrană instant (tăitei, ciocolată etc), cutie mică de nuci tigre, cutie mică care conține fire de rezervă, cârlige , alt dispozitiv terminal, baterii de rezervă pentru orice, câteva oale cu pop-up-urile mele preferate, impermeabile de rezervă.

Rareori am nevoie de el, dar am fost prins înainte și am rămas fără lucruri care au pus capăt sesiunii mele. S-ar putea să nu-l folosiți niciodată, dar este foarte util să aveți totul ascuns acolo în cazul în care aveți nevoie de el.

Momentul mușcăturii este momentul potrivit!

În lunile mai reci, peștii ar putea fi dispuși să se hrănească doar pentru o perioadă foarte mică de timp în fiecare zi și, dacă vă puteți da seama când este acea fereastră de oportunitate, ați putea fi un câștigător. Anul trecut am pescuit într-un lac local de bilete de o zi și mi-am dat seama rapid că timpul de mușcătură era între 7 și 10. A fost o pierdere de timp să fiu acolo în afara acelei ferestre, așa că ajungeam la lac la 6 dimineața, aveam undițele pescuit până la 6.15 gata pentru a începe vraja de hrănire. De obicei eram acasă până la prânz cu câțiva crapi pe spatele camerei pentru a le arăta soției și copiilor. Descoperiți-vă vrăjile de hrănire și vă puteți economisi mult timp și bani!

Ține-ți ochii pe apă

Dacă nu există un motiv evident pentru a pescui o anumită baie, mă voi instala destul de des într-o zonă care să-mi ofere o vedere bună asupra cât mai mult lacului. În timpul iernii, peștii se ridică și dacă un pește apare, atunci puteți paria că sunt mai mulți. Asigurați-vă că vă așezați în partea din față a înotului sau poziționați bivvy-ul astfel încât să puteți vedea lacul, să faceți o ceașcă și să stați și să priviți. La un moment dat, peștele îți va arăta unde trebuie să fii, apoi este doar un caz de mutare la ei.

Mare nu este întotdeauna cel mai bun

În timpul iernii, îmi ajustez echipamentele și micșorez totul cu o dimensiune sau două. Cârligele mele de mărimea 4 și 6 sunt înlocuite ocazional cu marimea 8 și chiar și cu marimea 10. Materialul meu hooklink de 25 lb este redus la 15 lb și îmi înlocuiesc linia principală de 18 lb cu un fluorocarbon. De obicei, iarna, apa devine cristalină chiar și în locuri bine aprovizionate, așa că este esențial să păstrați totul cât mai vizibil. Îmi păstrez dimensiunea plumbului la aceeași la 4 oz, cu excepția cazului în care arunc printre pești, atunci voi folosi adesea suficientă greutate pentru a mă scoate acolo, căutând mai mult un plop blând în timp ce plumbul lovește apa, mai degrabă decât o stropire grozavă!

Ignorați bipurile unice pe riscul dumneavoastră!

Ceva ce am învățat cu ceva timp în urmă și ceva care, fără îndoială, m-a prins mai mult crap. Cât de des stăm acolo ca pescari de crap și primim un singur bip la alarmă, ce facem de obicei? Ignora! În timpul iernii, mi-am luat obiceiul să investighez singurele bipurile și mai ales pe cele în care umerașul sau bobina coboară ușor înapoi. Ridicarea în acestea a dus adesea la un crap la capăt. Ai încredere în mine, funcționează!

Acolo avem câteva sfaturi de iarnă pentru a vă menține pescuitul pe tot parcursul iernii, într-adevăr este o perioadă grozavă a anului pentru a fi pe mal și nu uitați de camera, deoarece răsăriturile și apusurile pot fi spectaculoase!

Publicat pe Lasă un comentariu

Cel mai bun moment al zilei pentru a prinde crap (toate cele patru anotimpuri evaluate)

man in black leather jacket holding yellow fish

Scris de Eric Matechak

Pescuitul la crap poate fi foarte bun pe tot parcursul anului, dar este important să ne concentrăm pe anumite momente ale zilei când crapul este cea mai activă hrănire. Deși este adevărat că crapul se hrănește adesea în toate orele zilei, fiecare anotimp și condiție are cel mai bun moment pentru a prinde crapul.

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a prinde crap? Crapul se va hrăni în toate orele zilei, dar tind să prefere noaptea și după-amiaza târziu în timpul verii, dimineața devreme și după-amiaza târziu în timpul primăverii și verii și la amiază în timpul iernii.

Puteți prinde crapi în orice oră a zilei, cu excepția nopții în timpul iernii, când apa este pur și simplu insuportabil de rece și crapii sunt înghesuiti încercând să rămână cald.

În acest articol, vom discuta cele mai bune momente ale zilei pentru a prinde crapi și cum să le modelăm în funcție de sezon și comportamentul lor sezonier.

În timp ce ora din zi este importantă și cred că trebuie să cunoașteți informațiile din acest articol, ceea ce voi acoperi despre locație în această piesă este cu atât mai important, deoarece crapul poate fi dificil de localizat uneori. Nu va conta la ce oră din zi pescuiți dacă nu pescuiți acolo unde sunt crapi, nu veți prinde niciunul.

Știu că acest lucru este puțin întâmplător, dar dacă ați dorit vreodată să mergeți într-o excursie de pescuit cu ghid sau închiriat în apă dulce sau sărată, ar trebui să verificați Fishing Booker. Sunt baza de date lider de ghizi de pescuit certificați și profesioniști la cele mai mici prețuri garantate.

Au nenumărate listări pentru destinații de vis precum Florida Keys, Corpus Christi, Great Lakes, San Diego, America Centrală, Montana și multe altele. Faceți clic aici pentru a vizita Fishing Booker și pentru a vă rezerva călătoria vieții la prețuri foarte accesibile . 

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a prinde crapul?

Primăvara: cel mai bun moment al zilei

Cel mai bun moment al zilei pentru a prinde crap în timpul primăverii este la mijlocul după-amiezii, foarte devreme în primăvară, apoi dimineața devreme și după-amiaza târziu, spre mijlocul și sfârșitul primăverii, pe măsură ce apa se încălzește. 

Pescuitul la crap poate fi de fapt cel mai bun moment al anului pentru a viza crapul, deoarece aceștia se vor muta în golfuri de apă puțin adâncă și în lagune înfometate de o iarnă mai slabă. În aceste locații, pescarii de maluri pot avea acces ușor la crap la doar câțiva metri de țărm des.

Crapii mari sunt de obicei primul crap care se aventurează în adâncime după topirea gheții sau la începutul primăverii. Peștii din ce în ce mai mici își vor părăsi ascunzișurile de iarnă în apă adâncă pentru aceste golfuri de apă puțin adâncă, unde încep să se hrănească agresiv și să se împacheteze în funcție de mărime înainte de depunerea icrelor.

Pe măsură ce primăvara se deplasează, crapul se va hrăni mai agresiv și poate fi prins în mod sigur în orice moment al zilei până la sfârșitul primăverii.

Vara: cel mai bun moment al zilei

În timpul verii, cel mai bun moment al zilei pentru a prinde crap este noaptea, dar crapul poate fi prins în orice moment al zilei, deoarece apa caldă va încuraja activitatea de hrănire. Crapii iubesc să se hrănească noaptea, iar vara oferă crapului apă caldă și o abundență de surse de hrană pentru a mânca în timpul orelor întunecate.

Mușcăturile de dimineață devreme și seara târziu chiar înainte de apusul soarelui pot fi și ele super interesante. În timpul orelor de amiază, crapul va fi adesea văzut lângă suprafață rostogolindu-se.

Se pare că le place să se bucure de căldură, așa că momelile de suprafață, cum ar fi boilies plutitoare, pâinea și lăcustele pot fi dinamite.

Fac tot pescuitul la crap pe fund, dar încă mă bucur de mare succes chiar și atunci când peștii sunt la suprafață. Atribuiesc acest lucru faptului că ai o momeală grozavă și că folosești o momeală pentru a atrage atenția unui crap în jos.

Toamna: cel mai bun moment al zilei

De la începutul toamnei până la mijlocul toamnei, pescuitul la crap este cel mai bun dimineața devreme și după-amiaza târziu, dar mai târziu în sezon, pe măsură ce iarna se apropie, pescuitul la crap la amiază este de obicei cel mai bun.  Crapii sunt încă pe modul lor de hrănire de vară, minus fereastra de hrănire pe timp de noapte. Se pare că le plac temperaturile mai reci asociate cu ora de seară și dimineață.

Acesta este adesea momentul în care poate fi găsită o abundență de pradă. La sfârșitul toamnei, crapii vor începe să capete o „minte de iarnă” și își vor începe marșul spre ape adânci. Apele adânci sunt de obicei acolo unde se găsește cea mai caldă apă dintr-un lac și, pe măsură ce temperaturile scad, aici se vor îndrepta crapii.

Când crapii se îndreaptă spre apă adâncă, se hrănesc mult în căldura amiezii. De asemenea, se vor ridica mai sus în coloana de apă în cele mai fierbinți părți ale zilei, înainte de a se retrage înapoi adânc în pregătirea pentru aerul rece al nopții.

Iarna: Cel mai bun moment al zilei

Cel mai bun moment al zilei pe care l-am găsit pentru pescuitul de crap de iarnă este amiaza, când temperaturile apei sunt cele mai calde.  Activitatea de hrănire a crapului nu se oprește iarna, dar încetinește ceva.

În plus, crapul se agăță mai mult când este frig afară și nu se mișcă mult. Aceasta înseamnă că pescuitul de iarnă la crap este 100% despre selectarea locației .

Căutați buzunare unde poate fi găsită apă caldă. Vorbesc despre găurile adânci de la gura râurilor și degetele de rezervor. Un alt loc grozav poate fi golfurile puțin adânci, unde temperatura apei se va încălzi cel mai mult la soarele de iarnă.

Am văzut oameni din jurul meu prinzând crapi de iarnă dimineața devreme și după-amiaza târziu, dar am găsit cel mai bun succes în cele mai calde ore ale zilei, deoarece crapul devine mai activ în apă rece când sunt temperaturi vizibil mai calde.

Pentru o listă completă a tuturor uneltelor pe care le recomand și le folosesc pentru pescuitul la crap, consultați lista mea completă de unelte pentru crap . Cred cu adevărat în fiecare articol de pe această listă și sunt încrezător că articolele te vor ajuta să devii un pescar de crap mai bun.

Sunt crapii mai activi noaptea?

În anumite perioade ale anului, crapul poate deveni cel mai activ noaptea. În lunile fierbinți de vară, crapii se hrănesc adesea foarte mult noaptea.  Acest lucru este un pic înșelător, deoarece crapul se va hrăni aproape toată ziua, inclusiv căldura amiezii în timpul verii, deși mușcătura poate fi cea mai fierbinte noaptea.

Ca exemplu despre ceea ce vorbesc, deseori crapii pot fi văzuți în timpul verii la suprafață, găzduindu-se în soarele după-amiezii devreme, în timp ce mănâncă insecte la suprafață.

Pescuitul la crap devreme după-amiaza și dimineața poate fi foarte bun și în timpul verii. Aș spune că în ceea ce privește pescuitul de noapte, este cel mai bine în timpul primăverii târzii, vara și toamna foarte devreme. Nu pescuiți crap în timpul iernii. Nu vei prinde mare lucru decât o răceală.

Cum poate afecta timpul zilei mișcarea crapului în coloana de apă?

Crapul poate fi oarecum imprevizibil în modul în care se mișcă în sus și în jos în coloana de apă într-o anumită zi.

De exemplu, de multe ori îi puteți găsi hrănindu-se pe fund dimineața când este răcoare și apoi stând la soare la suprafață în timpul după-amiezii devreme.

Desigur, uneori este opus și crapii se hrănesc puternic pe fund în timpul după-amiezii devreme, nu la suprafață. Mai târziu, aproape de apus, acestea vor ieși la suprafață și vor înghiți insecte în apropierea apusului.

Uneori, cel mai bun mod de a-ți da seama este prin simpla observare. Un crap de 10 kilograme care sparge suprafața sau se rostogolește este ușor de observat. Noroiul ridicat de un crap care se hrănește pe fund este mai greu de observat, dar imposibil.

O altă modalitate excelentă de a găsi un crap care se hrănește pe fund este o dâră de bule care conduc într-o direcție specifică în care se deplasează crapul. Trebuie remarcat faptul că, chiar dacă crapii se hrănesc la suprafață, puteți folosi în continuare metode de fund pentru a-i prinde.

Gânduri finale

Pescuitul la crap poate fi bun în orice moment al zilei, cu excepția nopții în timpul iernii – atunci evită pescuitul. Cel mai bun moment al zilei pentru a prinde crapi de vară este fie noaptea, fie după-amiaza devreme, deși mușcăturile de dimineață și seara pot fi bune.

Pentru crap de primăvară și toamnă, rămâneți cu dimineața și seara. Pescuitul de crap de iarnă este de obicei cel mai bun atunci când temperaturile apei sunt la înălțimea zilei, care este de obicei după-amiaza devreme.

Publicat pe Lasă un comentariu

O partida de 7 ore pe Iazul Feldioara

Inca o partida reusita alaturi de Andrei si amicul sau au pescuit la ora 10 la 17. Andrei a reușit sa prinda 16 pesti și a ratat 3, el ne mai spune ca “Am pescuit cu doua lansete, una in 30m și una in 60, Pești au răspuns mai bine pe vadul din 60m, dar pe cel din 30 pesti au fost de talie mare.” Nada folosita PVP Fishing Crap – Caras Usturoi nada este pe baza de proteine din cereale!

Publicat pe Lasă un comentariu

2 zile 2 cupe pentru Andrei la Cupa Toamnei Pescaria Zadareni

Sa spunem cateva cuvinte despre acest concurs unde Andrei a castigat 2 cupe in 2 zile ambele cupe primite pentru locul 1 pe sector… in prima zi a pescuit standul 14 in sector B, a pescuit in doua distante in 15 și 25 de m, pesti au venit pe vadul din 25 m, a pescuit cu Green combinat cu Superfast și Peleți de 4mm. Ne mai spune Andrei “Am avut un stand dificil deoarce un copac a căzut in apa” Iar in a doua zi a pescuit tot in sectorul B pe standul 10, care înainte cu o zi a dat doar doi pesti. Concursul a fost de la 08:00 la ora 15:00. Felicitari Andrei si fir intins pe viitor!

Publicat pe Lasă un comentariu

5 ore si 4 pesti, super fast la Peștișorul de aur

Andrei o partida de pescuit de 5 ore in care a prins 2 crapi intre 4 – 6 kg si alti 2 ten dar sa nu uitam ca a avut si 2 rupuri de la 2 monstri drogati cu nada PVP Fishing Usturoi 50% si PVP Fishing Super Fast 50% o combinatie fatala pentru crapi mari, pe carlig a atasat un wafters cioco porto de la Petrisor Mix. Balta care a facut cunostinta cu Andrei se numeste Pescaria Peștișorul de aur, cei drept toti pesti prinsi au fost de aur!

Publicat pe Lasă un comentariu

Campionul de pe Balta Zadareni

Andrei Puya Locul 1 Sector A locul 1 General… Nu cred ca mai are rost sa spun multe in acest articol… Imaginile vorbesc de la sine. Dar totusi sa discutam despre nada, momeni distanta de pescuit, substrat practic strategia aplicata de Andrei. A pescuit cu method feeder nada folosita 50% Super Fast si 50% Ustuori, iar pe cârlig CPK ciocolata portocala de 8mm culoare portocaliu. Ca si substrat a ales o zona cu nisit si ca timp de asteptare intre 6 – 8 min dar au fost si pauze unde pestele a raspuns si la 22 min.

A reusit sa scoata 14 crapi și doi carași cu o greutate totala de 33,980 kg,dar a avut și 6 pesti ratați.
Felicitati Andrei pentru locul 1

Publicat pe Lasă un comentariu

Combinatia perfecta pentru crapi mofturosi

Andrei a facut o patida scurta in care de dimineata a avut parte de o ploaie, iar dupa temperatura a crescut cu 36 de grade ceea ce a facut ca pesti sa se ridice in masa apei. Andrei a folosit nada PVP Fishing Super Fast combinata cu PVP Fishing Usturoi 50 – 50 iar asta la ajutat sa atraga pesti pe vad.

Am uitat sa precizez ca a ajut un stand cu multa agatatura si namol pe substrat. Partida a fost pe balta Buciuman o balta foarte grea din punctul de vedere al lui Andrei. Aveti mai jos o galerie foto.

Andrei Puya – Facebook

Publicat pe Lasă un comentariu

O partida de 12 ore cu Nada Super Fast

Astazi o sa discutam despre o partida de noapte la feeder ca a avut-o Popa Raul pe iazul Balta la Marcel care se afla in judetul Arad.
Partida a inceput la ora 6 seara si sa terminat la ora 6 dimineata in tot acest timp Raul a pescuit cu lanseta Matrix Horizon Slim de 3.70 m, mulineta okuma custom Black si bineinteles cu nada PVP Fishing Super Fast si PVP Fishing Scortisoara timp de astepta la inceputul patidei a fost de 20 min dupa care trasaturile au venit constant la 5 min un total de 40 de ciortani cu o medie de greutate intre 1 – 7 kg! O partida super reusita datorita experietei si bine inteles a nadei PVP Fishing. Am facut o galerie foto cu cateva din capturile lui!

Poti sa-l urmaresti pe Popa Raul pe: Facebook si TitkTok

Publicat pe Lasă un comentariu

Andrei Puya Locul 5 la concurs

Andrei Puya a luat locul 5 la un concurs de pescuit unde a folosit nada PVP Fishing Super Fast special Crap. A fost un concurs foarte greu cu canicula furtuna… dar cu toate astea nada cu atractie mare pentru crap PVP Fishing Super Fast a facut diferenta la acest concurs.

Cupa castigata

Nada folosita de andrei o gasesti aici – https://pvpfishing.ro/magazin/nada/nada-pvp-fishing-super-fast/

Echipa PVP Fishing se bucura pentru rezultatele obtinute de Andrei si ii multumim pentru increderea acordata!

Andrei si cupa castigata

Link facebook Andrei – https://www.facebook.com/puya.andrei.1